2009. augusztus 28., péntek

A pedikűrről


Pedikűr alatt a lábak ápolását értjük térdtől lefelé. Lábunk egészségét és esztétikáját szolgálja. Már egész fiatal korban ajánlatos elkezdeni, mert a rossz cipők, a kevés mozgás, és a kemény betonon való járás miatt hamar kialakulnak a különböző elváltozások, megbetegedések, mint például:a túlzott bőrkeményedés, tyúkszem, repedezett sarok, benőtt köröm,boka és harántsüllyedés, érproblémák valamint gombás és vírusos fertőződések. A szakember felismeri ezeket a problémákat, így még időben orvoshoz fordulhatunk velük. Fontos tudni, hogy a bőrkeményedés természetes és szükséges jelenség hiszen a talpunk bőrének el kell bírnia egész testsúlyunkat! Az számít normálisnak ami tapintással érezhető, de szemmel nem vagy csak alig látunk.
A sarokrepedéseket, tyúkszemet vagy a benőtt körmöt a pedikűrös egyszerűen és fájdalommentesen el tudja távolítani, ám ez csak tüneti kezelés. Ha probléma valódi okát nem kezelik, visszanőnek.
Egy egyszerű pedikűr menete: enyhe fertőtlenítős (kérésre aromaterápiás) meleg vízben áztatjuk a lábakat 5-20 percig. Ezután óvatosan eltávolítom a bőrkeményedést a talpról a sarokról, szükség esetén az ujjakról is. Ezt a körmök levágása kitisztítása követi, majd az elhalt körömbőr eltávolítása és a körömsáncok kitisztítása. Végül professzionális lábápoló krémet masszírozok a lábakba. Ezenfelül további ápolást és a lábak díszítését is kérni lehet. Pl: Hosszabb masszázs, bőrradírozás,aromaterápiás lábfürdő, ápoló pakolások, paraffinos kezelés, körömlakkozás, testfestés, sőt ma már műköröm építés is.(ez utóbbi csak a nyári hónapokra ajánlott). Pedikűr esetén különösen odafigyelek a higiéniára! Gondosan fertőtlenített eszközökkel dolgozom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése