2009. augusztus 28., péntek

A lakkozás


A lakkozás a legegyszerűbb módja, hogy a körmöket széppé varázsoljuk. A lakkok terülését gyanta adja, ezért a tévhittel ellentétben a melegben kevésbé szárad. A világos, fénylő lakkok optikailag hosszítanak, a sötét színű, mattabb lakkok rövidítenek. Ezt azzal küszöbölhetjük ki, ha a köröm két oldalán egy-egy mm-es sávot kihagyunk. Ez a kis csalás "meghosszabbítja" a körmöt
A lakkozást zsírtalanítással kezdjük majd felvisszük az alaplakkot. Ez megakadályozza, hogy a lakk megfogja a körmünket, és biztos tapadást biztosít a többi rétegnek. Vannak körömerősítő és barázdakitöltő alaplakkok is azok számára akiknek egyenlőtlen, barázdált a körömfelülete. Ezután következik a színes lakk két rétegben, ha megszáradt fedő lakkal fejezzük be, ez adja a tartósságot. Nyáron érdemes UV-szűrő fedőlakkot használni, így a nap hatására nem fog elszíneződni a színes lakk. Miután megszáradt hasznos lehet hideg vízbe nyúlni, hogy még jobban megkeményedjen. De nagy segítség a lakkszárító olaj is, ami azon kívül, hogy gyorsan elpárologtatja a lakkból az oldószert, vitaminokkal ápolja a körömbőrt is. A jó minőségű lakkok egész tartósak. Még tartósabb lesz ha UV TOP COAT-ot teszünk rá. Ez UV fényre kötő fedőlakk, amely lakklemosóval ugyanúgy lemosható, de keményebb réteget képez.
Lehet francia lakkozás, ami azt jelenti, hogy egy természetes színnel alapozzuk a körmöt, majd a szabad-szélre (körömvég) fehéret kenünk. Ez teljesen természetes és ápolt hatást nyújt, és minden alkalomhoz illik. Díszítő lakkozással még tovább szépíthetjük a körmöket, de helyezhetünk bele körömmatricát, vagy strasszokat is. A szalonunkban több minta alapján válogathatsz, az egyszínűtől a díszítettig. Jó minőségü lakkjaimnak és a lakkszárító olajamnak köszönhetően a lakkozás után azonnal használhatod a kezeidet. Hisz tudjuk: "Amíg a körömlakk meg nem szárad, a nő gyakorlatilag védtelen" :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése