2009. augusztus 28., péntek

A manikűr


A manikűr kezeink ápolása könyéktől lefelé.
A kezeink fontos kommunikációs eszközök, hiszen nap mint nap mindenki látja őket. Teljesen mindegy mit viselünk, ha a kezeink elhanyagoltak, beszakadt, esetleg lerágott körmökkel jelenünk meg!
Bizonyos kultúrákban már az ókorban is foglalkoztak a körmök elszínezésévél, ápolásával, meglepő módon főleg a férfiak körében. Ilyen például a japán manikűr, mely a japán arisztokráciától maradt ránk.
A klasszikus manikűr menete a következő: Fertőtlenítő kézmosás után A körmök lerövidítése, formázása, reszelése következik. Ezután finoman feltolom a letapadt körömbőrt, majd langyos vízbe áztatjuk a kezeket hogy a bőr felpuhuljon, mert így az elhalt körömbőr részek könnyen felkaparhatók. A vendég kérésére a maradék körömbőrt kivágom. Ezt fertőtlenítés követi, nehogy a körömbőr hiányában kórokozók jussanak a felpuhult körömházba. Kitisztítom a körmök alját,és ha a vendég nem kér lakkozást Körömtápláló polírozópasztával fényesre polírozom a körmöket és kézápoló krém bemasszirozásával fejezem be a manikűrt. Aki nem szeretné kivágatni a körömbőrét, vagy beáztatni a kezeit, annak ajánlom a francia manikűrt. Ez abban tér el a klasszikustól, hogy a körömbőr feltolása után egy speciális körömbőroldót alkalmazunk, amely csak az elhalt bőrt oldja fel, amelyet ezután könnyedén felkaparhatunk. Előnye, hogy nem ösztönzi túlzott bőrképződésre a körömbőrt. Minden műveletet tisztántartott asztalon és fertőtlenített eszközökkel végzek! Ezen kívül kérhet még a vendég bőrradírozást, körömfehérítést, bőrápoló pakolást, Spa kézápolást, és japán manikűrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése