2009. november 19., csütörtök

Természetes köröm megerősítése műköröm anyagokkal

Ha saját körmeidet nem akarod mesterségesen meghosszabbítani, tehát nem szeretnél műkörmöt, de örülnél ha körmeid egy műköröm erejével bírnának, akkor ez a megfelelő megoldás!
Ez annyit jelent, hogy meglévő körmeidre vékony rétegben kerülnek a műköröm anyagok, kb mint egy vastagabb lakkozásnál.
Azt fontos tudni, hogy a köröm előkészítése ugyan olyan mint egy épített műköröm esetén, (bolyhozás, dehidratálás, stb..) tehát nem jobb vagy rosszabb a körmeidnek mint maga a műköröm! Illetve, ha nem csak egyszeri alaklomra szeretnéd viselni, hanem rendszeresen, akkor 3-4 hetente ezt is illik töltetni! A megerősítést általában színtelen anyaggal történik, de lehet francia, vagy színes is. Kifejezetten ajánlom olyan kisdiákoknak, akik nehezen tudnak leszokni a körömrágásról, de természetesen nem hordhatnak műkörmöket. Fiuk és lányok egyaránt viselhetik, mert szinte láthatatlanra is el lehet készíteni!
A természetes köröm megerősítésére három módszer létezik:

1, A "tartós lakkozás", avagy a leoldható zselé
Ez egy olyan zselé, amely langyos acetonba áztatva leoldható a körmökről. Akkor ajánlott ezt választani, ha csak rövid időre szeretnénk a megerősítést, pl: egy nyaralásra.
Előnye, hogy reszelés helyett leoldással is eltávolítható, így elkerülhet az esetleges körömsérülés. Hátránya, hogy a körömlakkok, és lakk lemsók is felpuhíthatják, de ez hagyományos fényzselé használatával elkerülhető.

2, A hagyományos zselés megerősítés
Hosszútávra ezt érdemes választani, mivel ezt nem károsítják az acetontartalmú szerek, így otthon is bármikor átlakkozhatod, és lemoshatod róla a lakkot.

3, Megerősítés porcelánnal
Látványban nem tér el az előzőektől, de talán strapabíróbb, így erősen igénybe vett körmökre is ajánlott. Jó eredménnyel hordhatják körömrágós nők és férfiak esetében is.
Urak esetében mindig rövid, kerek,színtelen, és matt a megerősítés, így az avatatlan szemeknek láthatatlan!
Nyugalom uraim! Ez nem nevezhető műkörömnek, ez csak egy kis trükk, hogy ápolt férfias kezeik legyenek, ami a nőknél elsődleges szempont!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése